Hoe val ik snel en gezond af tijdens het najaar?

afvallen met weight watchers

De bladeren veranderen van kleur, het is donker als je thuiskomt én het is een stuk kouder. We snappen dat je nu liever met een dekentje op de bank zit, maar dit is hét seizoen om in actie te komen! Strandlijven worden namelijk in de herfst en winter gemaakt. Vooral als je nu al begint, kun je jezelf meer tijd gunnen om je doel te bereiken. Wil jij dus de zomerkilo’s wegwerken of fitter worden? Lees dan hier onze tips!

Verander je eetpatroon

Ja, we weten heel goed hoe lastig het is om gezonder te gaan eten. Helaas moet dit toch echt gebeuren als je op een gezonde wijze een paar kilo’s kwijt wilt. Afvallen begint immers in de keuken! Er zijn honderden diëten die je kunt volgen, maar niet elke methode is gezond. Een crashdieet, dus zo min mogelijk eten, lijkt in eerste instantie effectief. Je zult echter merken dat de kilo’s er weer aan vliegen zodra je stopt met lijnen. Jezelf uithongeren is bovendien ook heel slecht voor je lichaam. Het is veel beter om te leren wat gezond is en vervolgens stap voor stap je voedingspatroon aan te passen.

Tips:

 • Er zijn genoeg afslankmethodes waarbij je jezelf niet hoeft uit te hongeren. Weight Watchers is hier een goed voorbeeld van. Bij dit dieet hoef je niet minder te eten. Wat wel belangrijk is, is dat je goede keuzes maakt. Dankzij het puntensysteem kun je ook blijven genieten van je favoriete eten en toch afvallen. Benieuwd geworden? Lees dan hier Weight Watchers ervaringen om te ontdekken of dit programma effectief is geweest voor anderen.
 • Profiteer van al het lekkers dat dit seizoen te bieden heeft. Veel herfstgroenten zijn namelijk hartstikke gezond. Met pompoen, spruiten, paddestoelen en boerenkool kun je heerlijke  maaltijden maken.

Beweeg bewust meer

Je valt het snelst af als je gezond eet en voldoende beweegt. Het beste is natuurlijk als je jezelf af en toe in het zweet werkt. Er zijn echter ook andere manieren om genoeg lichaamsbeweging te krijgen.

Tips:

 • Kies een sport die je leuk vindt! Dwing jezelf dus niet om 3x per week te gaan hardlopen als je daar een hekel aan hebt. Je behaalt sneller goede resultaten als je iets doet waar je in plezier in hebt.
 • Ga op zoek naar een buddy. Samen sporten is een stuk leuker dan alleen. Bovendien kun je elkaar motiveren om door te blijven gaan als het te moeilijk wordt.
 • Alle kleine beetjes helpen. Neem eens vaker de trap, stap een halte eerder uit of loop een extra rondje als je de hond uitlaat.
 • Wil je de deur niet uit? Sport dan thuis! Doe bijvoorbeeld squats terwijl je een serie kijkt. Je kunt online bovendien veel leuke film work-outs vinden. Hierbij moet je bijvoorbeeld 10x een oefening uitvoeren als een bepaald personage iets zegt.

Heb jij nog goede tips?

1 COMMENT

  Weigth watchers terug Gevonden na 20 jaar.
  Uiteindelijk alles Andere dingen geprobeerd, uiteindelijk niets dan schade gemaakt in mijn lijf.
  Ga Weer voor de veilige WW.
  Ik begin vandaag met alles door te Lezen en mrgen the finale start ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *