Rekenmachine

Het WeightWatchers dieet is al enige jaren een bekend fenomeen in België. Bij dit dieet kun je gewoon normaal blijven eten en hoef je niet aan bepaalde shakes of speciale repen te doen. Dit dieet is geschikt voor iedere volwassenen die graag wil afvallen. Of je nou een paar kilo wilt afvallen of heel veel, alles is mogelijk. Voor wie dit dieet graag wil volgen, zal zich aan moeten melden en een maandelijks bedrag moeten betalen.

Rekenmachine
Rekenmachine Weight WatchersEr zijn verschillende lijstjes te verkrijgen waarin staat hoeveel punten een bepaald voedingsmiddel bevat. Op deze lijst vind je niet een overzicht met specifieke producten. Hier heeft WeightWatchers gelukkig wat op gevonden. Je kunt namelijk een rekenmachine aanschaffen die de punten kan bereken. Hierdoor kun je altijd en overal zelf berekenen hoeveel propoints een voedingsmiddel waard is.

 

Daarnaast kun je als je lid bent van WeightWatchers en een smartphone hebt met internet, alles eenvoudig en gratis via je smartphone doen. Gezegd wordt dat je het zelf ook zeer eenvoudig kunt berekenen door het aantal calorieën te delen door 50 en het aantal vet te delen door 12. De uitkomsten van beide tel je bij elkaar op en je weet over punten het dieet je gaat kosten.

Discipline
Om je doel te kunnen bereiken is discipline zeer belangrijk. Je moet er achter staan en daarnaast alle verleidingen kunnen weerstaan. Je gewende voedingspatroon zal moeten veranderd worden en ongezonde maaltijden zullen moeten worden vervangen door gezonde recepten. Bij WeightWatchers heb je de mogelijkheid om cursussen te bezoeken, zodat je kunt praten met mensen die ook willen afvallen en hier volop mee bezig zijn. Dit zal zorgen voor extra motivatie. Als je bent afgevallen en je doel hebt bereikt, spring dan niet gelijk een gat in de lucht. Het is ontzettend knap dat je het hebt behaald, maar misschien begint nu wel het moeilijkste van het hele dieet. Op gewicht blijven is namelijk iets wat moeilijk is, je moet een balans zien te vinden.

Dieet
WeightWatchers is een van de weinige dieetprogramma’s waarbij niet gewerkt wordt met calorieën tellen. Bij WeightWatchers wordt er geteld met behulp van propoints. Per voedingsmiddel is bepaald hoeveel punten het met zich mee brengt. Alles wat je eet moet je bij houden in het programma en zo kun je bekijken hoeveel propoints je nog mag eten. Het programma kun je heel eenvoudig bij houden via je computer, iPad of smartphone.

Doormiddel van je gewicht, leeftijd en lengte wordt er bepaald hoeveel propoints je op een dag mag eten. Daarnaast zijn er ook producten die onbeperkt gegeten mogen worden en dus steeds 0 punten bevatten. Het gaat dan om fruit en groenten. Ook werkt WeightWatchers met een weekbudget. Dit houdt in dat je op één dag in de week meer mag eten dan je propoints eigenlijk aangeven. Dit zorgt ervoor dat je op verjaardag een gebakje kan eten of als je een dagje weg bent lekker iets ongezonds mag eten. Dit weekbudget hoeft natuurlijk niet gebruikt te worden. Voor wie het niet gebruikt zal sneller afvallen.

1 COMMENT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *