Gratis afvallen

Gratis afvallen

Veel programma’s om af te vallen kosten geld. In sommige gevallen draagt de zorgverzekering bij aan de kosten. Zo betaal je voor Weight Watchers Online een maandelijkse bijdrage om te profiteren van honderden recepten en workouts. Heb je een klein budget? Dan kun je op deze website gratis punten tellen om zo af te vallen. Er zijn nog meer mogelijkheden voor gratis afvallen.

Koolhydraatvrij eten

Wanneer je af wilt vallen kun je zelf jouw dieet aanpassen. Zoals je ziet in de ProPoints telling van Weight Watchers, staan koolhydraatrijke producten zoals brood, pasta, rijst, ontbijtgranen, koek en snoep voor veel punten. Een effectieve manier om snel af te vallen is door deze snelle koolhydraten te schrappen. In plaats van brood kies je bijvoorbeeld voor een ontbijt met gekookte eieren, omelet of roerei. Ook een smoothie met banaan, kwark en ander fruit dat je lekker vindt vult door de eiwitten en bevat geen koolhydraten. Vervang je pasta, aardappelen of rijst in de avond door extra groenten en extra vlees of vis.

Spieren verstevigen

Er zijn vele gratis oefeningen die je thuis kunt doen om je spieren te verstevigen en wat extra calorieën te verbranden. Zo zijn er verschillende apps met daarin oefeningen die je tussendoor kunt doen en staat YouTube vol met gratis workout-filmpjes. Ga jij een plank challenge aan of doe je dagelijks wat push-ups voor meer kracht en mooi gevormde spieren? Download bijvoorbeeld de app Sworkit, waarin je jouw eigen niveau kunt selecteren. Er zijn programma’s voor zowel beginners als gevorderden en ervaren sporters. Je krijgt een trainingsschema wat je een extra steuntje in de rug geeft. Heb jij een vriend of vriendin die ook af wilt vallen? Hou elkaar dan gemotiveerd door samen doelen te stellen en af en toe samen in beweging te komen.

Ga wandelen

Wandelen is een uitstekende manier om op laagdrempelige calorieën te verbranden. Ook is het goed voor je mentale gezondheid. Maak er een gewoonte van om dagelijks een wandeling te maken van een half uur tot een uur. Dit kan zowel voor je werk als tussen de middag of aan het eind van de dag. Door goed door te stappen gaat je hartslag omhoog en begint je lichaam met het verbranden van vet. Daarnaast werk je aan je conditie door op een hoger tempo te wandelen en verbruik je meer energie. Je kunt twee waterflesjes meenemen tijdens het wandelen die je in je handen draagt. Deze werken dan als extra gewichtjes en als je dorst hebt kun je tijdens het wandelen een slokje drinken. Wil je spieren kweken met wandelen? Kies dan voor een route die bergop gaat. Een bijkomend voordeel is dat je meer calorieën in rust verbrandt als je meer spieren hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *