ProPoints

Wat zijn de Weight Watchers Propoints?

WeightWatchers is het dieet waarbij gewerkt wordt met Propoints en waarbij er niet specifiek gekeken wordt naar calorieën. Per persoon heeft ieder zijn eigen aantal Propoints. Wanneer je je hebt aangemeld voor WeightWatchers wordt dit speciaal voor je berekend en krijg je toegang tot allerlei andere handige tools.

Propoints zijn de nieuwe manier van Weight Watchers om caloriewaarde om te zetten in een aantal punten. Weight Watchers verandert regelmatig van systeem om het aantal punten te berekenen, omdat het natuurlijk een commerciële organisatie is.

Zolang je consistent bent in het type punten dat je gebruikt om je totale hoeveelheid te berekenen, maakt het niet uit welk type punten je gebruikt. Op deze site gebruiken we Propoints.

Wil je toch zeker zijn dat je mee bent met de laatste Weight Watchers trends, schrijf je dan in voor de online cursus.

Hoe helpt Weight Watchers Propoints met afvallen?

Afvallen met Weight WatchersGezond eten is een belangrijk onderdeel wanneer je graag wilt afvallen. Door het WeightWatchers dieet, zal afvallen je een stuk gemakkelijker afgaan. Met dit dieet kun je namelijk gewoon blijven eten en hoef je dus niet aan de repen of de shakes. Tijdens het dieet zul je alles moeten bijhouden wat je eet en drinkt. Aan de meeste voedingsmiddelen zitten namelijk Propoints waardes verbonden. Hoeveel waarde elk voedingsmiddel heeft is voor een groot deel al voor je berekend door Weigth Watchers. De punten zijn bepaald naar verhouding van eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels. Door je strikt aan het aantal Propoints per week te houden, kun je ongeveer 1 kilo per week afvallen.

Aantal
Iedereen krijgt voor zich eigen een aantal Propoints toegewezen. Hoeveel punten je krijgt hangt af van je lengte, gewicht en leeftijd. Geadviseerd wordt om je dagpunten op te maken, het is namelijk niet zo dat je niet opgeraakte punten meegaan naar de volgende dag. Naast het dagtotaal dat je hebt, is er ook een weektotaal. Dit is een aantal Propoints die je verspreid over de week of op 1 dag mag opmaken. Zo kun je bijvoorbeeld even lekker uit eten gaan of genieten van een pak frieten. Wat anders is bij het dagtotaal, is dat het weekbudget niet gebruikt hoeft te worden. Hoe minder je gebruikt van het weekbudget, des te sneller je zult afvallen.

Rekenmachine
Niet alle voedingsmiddelen staan in de lijst van WeightWatchers. Daarom hebben ze een speciale rekenmachine ontworpen. Door eenvoudig bepaalde voedingsstoffen en hun hoogte in te vullen, wordt er berekend hoeveel Proipoints het voedingsmiddel zal zijn.

Gezond eten
Weight Watchers punten fruit
Het meeste groente en fruit mag je onbeperkt eten. Door dit te eten gebruik je dus geen Proipoints. Er zijn een aantal voedingsmiddelen waarbij er wel Propoints moeten worden afgetrokken, zoals bananen. Naast dat je op je eten moet letten, is het belangrijk dat je voldoende blijft bewegen en genoeg drinkt.

Als lid van WeightWatchers krijg je toegang tot ontzettend veel lekkere en gezonde recepten. De recepten bestaan uit bestaan uit gezonde voedingsmiddelen, die je lichaam dagelijks nodig heeft. De recepten zijn handig voor wanneer je even niet meer weet wat je wilt koken. Het bereiden van een gezond recept hoeft niet altijd veel tijd in beslag te nemen. Je komt voldoende recepten tegen die je snel kunt bereiden. Wat dacht je van een lekkere salade of een lekkere warme pasta? Daarnaast staat er bij elk recept omschreven hoeveel Propoints ze bevatten. Zo kun je dus ook selectief zoeken, wanneer je nog een bepaald aantal Propoints over hebt.

Aanmelden
Als je graat het WeightWatchers dieet wilt volgen zitten er wel kosten aan verbonden. Je betaalt een maandelijks bedrag en je kunt zelf bepalen voor welke periode je het dieet wilt volgen. Als je je eenmaal hebt aangemeld krijg je eigen coach toegewezen, deze zal jouw supporten tijdens het dieet. Daarnaast krijg je toegang tot ontzettend veel recepten, een Propoints rekenmachine en veel handige tips.

2 COMMENTS

    Heb Nieuw Kookboek gekocht. Maar begrijp de verschillende punten en kleurtjes niet. Ik ben wel digitale klant Bij jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *