Tips & tricks voor extra afvallen naast je dieet

Extra afvallen naast je dieet

Door minder calorieën binnen te krijgen dan dat je verbrandt val je af. Door punten te tellen weet je of je te veel of te weinig hebt gegeten op een dag. Naast jouw Weight Watchers dieet kun je extra gewicht verliezen met deze handige tips & tricks, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen.

Afvallen door kou

Zet de thermostaat eens een tandje lager. Niet alleen ben je aan het eind van het jaar minder geld verschuldigd aan de energieleveranciers en is dit beter voor het milieu, maar de kou stimuleert ook je vetverbranding. Als je omgeving kouder is dan normaal, moet jouw lichaam meer moeite doen om op temperatuur te blijven. Dit betekent een hoger energieverbruik en dus meer calorieën die verbrand worden. Daarnaast start je jouw dag goed door koud te douchen. Je lichaam bevat wit vet en bruin vet. Wit vet is het ‘slechte’ vet, waarvoor je veel moeite moet doen om het te verbranden. Bruin vet kan juist direct verbrand worden, maar bij veel mensen is dit inactief. Kou zorgt ervoor dat wit vet omgezet wordt in bruin vet. Een dagelijkse koude douche is genoeg om dit proces in gang te zetten.

Voorkom stress

Veel Belgen hebben last van chronische stress en maken hierdoor continu cortisol aan. Cortisol maakt glucose vrij als extra energie, om te kunnen vluchten of vechten. De fysieke actie blijft in het geval van stress door bijvoorbeeld werk of familieomstandigheden uit, maar de stressprikkel houdt aan. Dit leidt tot constante hoge insulineniveaus en uiteindelijk insulineresistentie en overgewicht. Het cortisol geeft je lichaam daarnaast het signaal om vet op te slaan als extra reserve. Hierbij gaat het voornamelijk om buikvet. Het is dus belangrijk om je stressklachten aan te pakken en hier niet te lang mee rond te lopen. Maak voldoende tijd vrij voor leuke activiteiten en lach zoveel mogelijk. Alleen al door jezelf te laten lachen verlaag je jouw stressniveau.

Eet niet laat op de avond

De kans is groot dat jij ’s avonds al aan je punten zit. Merk je dat je overdag maar weinig eet en ’s avonds veel snackt? Zorg dan dat je een gezonde avondmaaltijd eet met genoeg eiwitten. Het zijn dan in ieder geval niet de hongergevoelens die ervoor zorgen dat jij een snack wilt. Wanneer je vlak voordat je naar bed gaat eet, wordt deze energie opgeslagen als vet in plaats van dat je lichaam het direct verbrandt. Als je toch wat lekkers wilt pakken, kan je deze impuls vaak onderdrukken door eerst wat te drinken te nemen. Sta ook stil bij de reden dat jij wilt snacken. Welke emoties voel je op dit moment en kun je deze toelaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *