Punten berekenen

Hoe kan je de Weight Watchers punten berekenen?

Heel eenvoudig. Elke dag schrijf je op wat je eet. Je zoekt de overeenkomstige punten op in de Weight Watchers puntenlijst. En dan tel je alle punten op.

Heb je meer punten dan wat je die dag mocht eten, dan moet je de volgende dag wat minder eten.

Heb je minder punten dan je toegestane hoeveelheid, dan heb je wat ‘reserve’ voor een andere keer dat je misschien wat teveel eet.

Door de Weight Watchers punten te berekenen kan je op een verantwoordelijke manier een gezonde levensstijl handhaven.

Op zijn tijd een pak frieten, een kletskop of een wafel kan gewoon met het WeightWatchers dieet. Bij het volgen van dit dieet kun je gewoon blijven eten en wordt er niet gekeken hoeveel calorieën je op een dag eet. Bij dit dieet draait het om het aantal punten die je mag eten.

Het dieet

Bij WeightWatWeight watchers makkelijk afvallenchers draait het erom hoeveel punten je per dag mag eten en niet om het aantal calorieën. De punten worden bij dit dieet propoints genoemd. Aan de hand van je gewicht, leeftijd en lengte wordt er bepaald hoeveel propoints je per dag mag eten.

Groenten en fruit mogen tijdens het gehele dieet onbeperkt worden gegeten. Het dieet wil je ook graag tegemoet komen en beschikt over het weekbudget. Dit houdt in dat je per week, een keer meer propoints mag eten dan aangegeven. Dit zorgt ervoor dat je jezelf even goed kan verwennen met allerlei lekkernijen. Je hoeft het weekbudget natuurlijk niet op te maken iedere week. Dit zal ervoor zorgen dat je sneller af zult vallen.

Propoints

De propoints worden gebruikt om te bepalen hoeveel en wat je op een dag mag eten. Het is niet zo dat wanneer je de ene dag punten overhebt, deze meegenomen kunnen worden naar de andere dag. Het is dus de bedoeling dat je de punten vrijwel altijd opmaakt. Voedingstoffen die moeilijk te verwerken zijn bevatten minder propoints. Dit zijn voedingstoffen zoals eiwitten en vezels. De producten die veel vetten en koolhydraten bevatten, zullen meer propoints bevatten.

Berekenen

Weight Watchers websiteHet is belangrijk om precies bij te houden wat je eet en hoeveel punten de voedingsmiddelen zijn die je eet. Dit kun je eenvoudig invoeren in het programma van WeightWatchers. Het programma kun je openen op je Ipad, smartphone of gewoon op de computer. Door alles steeds in te vullen weet je hoeveel punten je nog mag eten. Daarnaast kun je er ook bekijken hoeveel punten een bepaald voedingsmiddel is voordat je het gaat eten. Door je goed te houden aan het aantal punten die je mag eten per dag, zul je snel en op een verantwoorde manier afvallen.

Motivatie

Om je motivatie tot het afvallen te behouden worden er verschillende cursussen georganiseerd. De kosten voor deze cursus zitten niet in je abonnement, je zult deze dus nog zelf moeten betalen buiten je abonnement om bij WeightWatchers. Bij de cursussen wordt je vergezeld door andere afvallers. Hierdoor word je gemotiveerd omdat je er met elkaar over kunt gaan praten. Voordat de cursus begint word je gewogen en worden je nieuwe doelstellingen besproken. Daarnaast krijg je handige tips die je kunt gebruiken tijdens het boodschappen doen en hoe je lekkernijen het beste kunt vermijden.

De cursus wordt op verschillende dagen en tijdstippen gegeven. Daarnaast kan de cursus op verschillende plekken gevolgd worden. Zo zitten er in de buurt van Antwerpen al 5 locaties waar de cursus gehouden wordt.

15 COMMENTS

    De puntenlijst is zeer onvolledig en soms ook onlogisch. Heel veel producten die ik vaak Eet, staan niet vermeld in de lijst, jammer …

    Het zijn wel de propoints, niet de Smartpoints !
    Aantal ProPoints = eiwitten/10,9375 + koolhydraten/9,2105 + vet/3,8889 – vezels/12,5

    Wat is het verschil tussen de groene, blauwe en rode smartpoints in “mijn kookboek” graag per kerende antwoord.

    m.v.g.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *