Fitter worden met deze handige apps

Fitter worden met handige apps

Om af te vallen let je niet alleen op je eten, maar wil je ook meer bewegen, genoeg water drinken én voldoende rust pakken. Er zijn veel handige gratis apps die je helpen bij het bereiken van jouw doelen. Met een sim only abonnement track je jouw voortgang waar en wanneer jij maar wil. 

Hardlopen met Slimrun

Je kunt op talloze manieren in beweging komen. Hardlopen is een uitstekende manier om calorieën te verbranden en te werken aan je conditie. Je hoeft geen duur abonnement op de sportschool af te sluiten en hebt maar weinig nodig. Investeer in goede hardloopschoenen en een outfit en je bent klaar om te gaan! Voor de beste resultaten gebruik je een trainingsschema. Zo verklein je de kans op blessures. De app Slimrun is gemaakt voor de beginnende hardloper en laat je op je eigen tempo conditie opbouwen. Tijdens het hardlopen luister je naar muziek en zal je merken dat je steeds vaker en sneller in de flow komt en de kilo’s eraf vliegen. In de app vul je jouw leeftijd, gewicht en conditie in en vervolgens krijg je een schema. Na de training kun je je resultaten inzien. Hierdoor weet je direct hoeveel calorieën je verbrand hebt!

Waterlogged

Snel afvallen? Voldoende water drinken is essentieel. Vind jij het moeilijk om genoeg te drinken op een dag? Door water te drinken kan je lichaam afvalstoffen afvoeren, waardoor dit een positief effect heeft op onder andere je gewicht en je huid. Waterlogged is een handige app waarin je kunt instellen hoeveel water jij op een dag wilt drinken. Gemiddeld heb je zo’n twee liter water per dag nodig. Dit kan hoger liggen als je gaat sporten of wanneer het buiten erg warm is. In de app kun je kiezen hoe je jouw water het liefst drinkt: per flesje of glas. Vervolgens kun je reminders instellen, zodat je een melding krijgt op het moment dat het tijd is om wat water te drinken. Proost!

Calm

Stress en afvallen gaan niet samen. Wil jij je beter kunnen ontspannen? Met de gratis meditatie app Calm leer jij van alles over meditatie en mindfulness. Zo kun je jouw hoofd helemaal leegmaken en echt tot rust komen. Je kunt zowel tijdens je werkdag een paar minuten pakken om te mediteren, als je opstaat of juist voordat je jouw bed induikt. Je kunt de app zeven dagen lang gratis uitproberen met de 7-dagen challenge. Vervolgens kun je programma’s kiezen waarvoor je moet betalen als je na deze introductieweek nog steeds enthousiast bent. De begeleide meditaties duren tussen de 3 en 25 minuten. Jij kiest voor de lengte die jou uitkomt, waardoor je het mediteren makkelijk verweeft in je dagelijkse leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *