Afvallen door vegan eten

Afvallen door vegan eten

Wil je jouw lichaam tijdens het afvallen voorzien van zoveel mogelijk vitamines en mineralen? En wil je al een tijd lang minderen met dierlijke producten? Dan kan het een uitstekend idee zijn om vegan te gaan eten in combinatie met het Weight Watchers dieet. Veganistisch eten is namelijk gezond.

Wat is veganistisch eten?

Veganistische producten en restaurants worden steeds populairder. Op veel plekken zijn er veganistische opties verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld een cappuccino gemaakt met havermelk. Maar wat houdt veganistisch eten nou precies in? Als je vegan eet, gebruik je geen dierlijke producten. Dit betekent dat je geen vlees of vis eet, maar bijvoorbeeld ook geen boter, melk, yoghurt, eieren en mayonaise of honing. Ook zijn er veganisten die helemaal geen producten gebruiken die van dieren afkomstig zijn, zoals een leren tas of leren schoenen. Dat laatste is niet op iedere veganist van toepassing. Kies jij voor een vegan leefstijl vanwege het milieu? Dan is de kans groot dat je ook op andere vlakken in je leven duurzame keuzes maakt. Zo kies jij voor groene goedkope energie en let je goed op je consumptie en energieverbruik. De verwarming gaat ook een graadje lager. Goedkope energie of niet. Je hoeft natuurlijk niet in één keer volledig vegan te gaan ten. Er zijn net als flexitariërs ook flexi-veganisten.

Biologische producten

Er zijn heel veel producten die uitstekend binnen een veganistisch dieet passen, zoals groenten, fruit, granen, peulvruchten, noten en nog veel meer gezonde voedingsmiddelen. Kies het liefst voor biologische producten, zodat de natuur en je lichaam zo min mogelijk belast worden door jouw eetpatroon. Biologische producten zijn namelijk vrij van bestrijdingsmiddelen. Als je een beperkt budget hebt, kan je bijvoorbeeld op de aanbiedingen in de supermarkt focussen en jouw weekmenu hier omheen vormgeven of een bezoekje brengen aan de markt. Was je groenten en fruit altijd goed voordat je ze in een maaltijd verwerkt.

Goed vol te houden

Veganisme is een lifestyle en heeft dus niet als doel om snel af te vallen. Toch kun je deze levensstijl uitstekend combineren met het Weightwatchers-dieet voor een optimaal resultaat. Hier kun je jouw punten berekenen. Wanneer je dierlijke en sterk bewerkte producten links laat liggen, val je namelijk makkelijker af. Ook zitten groenten en fruit boordevol vezels. Deze geven je een verzadigd gevoel dat lang aanhoudt. Hierdoor is het verliezen van gewicht voor veel mensen een aangename bijwerking van de overstap naar veganistisch eten. Je eet heel veel groenten en fruit, wat niet alleen goed is voor je gewicht maar voor je algehele gezondheid. Zo kan veganistisch eten diverse lichamelijke klachten verminderen, zoals een onrustige huid, slechte darmflora of een laag energiepijl. Tenslotte maakt veganistisch eten je meer bewust van de voeding die je eet. Je gaat namelijk etiketten checken om te kijken of bepaalde producten dierlijke stoffen bevatten. Hierdoor merk je ook sneller andere ongezonde toevoegingen op, zoals onnodige suikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *