Voorkom hoge zorgkosten door te kiezen voor een betere levensstijl

Bewegen helpt je gezonder te leven 

Kijk nog eens kritisch naar je huidige levensstijl, kleine aanpassingen kunnen je veel geld besparen! Zorg bijvoorbeeld voor meer beweging, kies voor een ander voedingsschema, enzovoorts. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je helpen om gezonder te leven. Door nu te starten met gezonder leven, zal je mogelijk goedkoper uit zijn bij het afsluiten van je zorgverzekering voor 2022. Tegen het eind van het jaar stappen veel mensen over naar een andere zorgverzekeraar. Ze profiteren hierdoor van een lagere premie, een dekking die beter aansluit op hun medische situatie, enzovoorts. 

Meer bewegen helpt je gezonder te leven 

Een belangrijke eerste stap in het verkrijgen van een betere levensstijl is meer bewegen. Vaak beweegt men te weinig. In het bijzonder, wanneer je een groot deel van de dag op kantoor achter een vast bureau zit. Dit is slecht voor spieren en gewrichten, maakt dat je al snel aan zal komen en vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Beweeg door tijdens de lunch een ommetje te maken, door aan het eind van de dag een uurtje te joggen of te fietsen, enzovoorts. Bewegen helpt je niet alleen gezonder te leven, maar ook je hoofd leeg te maken. Zo slaap je beter, wat je een volgende dag een energieker gevoel geeft. 

Pas je voedingsschema aan 

Naast meer beweging is ook het aanpassen van je voedingsschema een goed idee. Laat de verzadigde vetten voortaan staan en kies voor onverzadigde vetten. Varieer daarbij wat meer tussen vlees, vis en bijvoorbeeld eiwitten en noten. Ook is het verstandig om je volle kwark en melk te laten staan. Kies in plaats daarvan voor magere melk of kwark. Het is heel goed om zuivelproducten te nuttigen, als ze maar mager zijn. Ben je liefhebber van wijn of bijvoorbeeld bier? Af en toe een glas is niet erg, als je het maar niet te vaak doet. Ook alcohol kan je gezondheid verslechteren. 

Laat je adviseren door een specialist 

Het kan best lastig zijn om je eigen levensstijl aan te passen. Om die reden is het verstandig om je te laten adviseren door een specialist. Schakel bijvoorbeeld een diëtist in, die je meer kan vertellen over de wijze waarop je jouw levensstijl op effectieve wijze aan kan passen. Je wilt voorkomen dat je al snel weer vervalt in je oude ritme, omdat je nieuwe levensstijl niet vol te houden is. Cruciaal is het om je nieuwe levensstijl in kleine stappen door te voeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *