Direct afvallen na je zwangerschap

afvallen met weight watchers

Als je pas bent bevallen dan zit je hoogstwaarschijnlijk op een roze of blauwe wolk. Het enige waar jij oog voor hebt is je kleintje en het zo goed mogelijk verzorgen van jullie nieuwe aanwinst in het gezin. Je leven is op dit moment compleet veranderd en hier zul je aan moeten wennen. Je lichaam heeft de afgelopen tijd ook veel veranderingen meegemaakt. Zo ben je kilo’s aangekomen tijdens je zwangerschap, maar ben je na de bevalling ook snel wat kilo’s kwijt geraakt. Om op een gezonde manier weer op je oude gewicht te komen is het verstandig om je aan de volgende punten te houden.

Gezond en gevarieerd eten

Het is als eerste belangrijk om te realiseren of je wel genoeg eet. Vooral in de eerste weken na je bevalling heb je wellicht meer stress ervaren en lichamelijke klachten gehad, zoals vermoeidheid, misselijkheid of maagzuur. Gelukkig verdwijnen deze klachten snel, maar je kan er zelf ook wat aan doen. Denk bijvoorbeeld aan extra voedingssupplementen innemen of een maagzuurremmer tegen de vervelende oprispingen.

Door de verhoogde stress is het ook mogelijk dat je soms een maaltijd overslaat. Dit is iets normaals, maar wees ervan bewust dat jouw lichaam zich moet herstellen na een zwangerschap en bevalling of keizersnede. Daarom is het goed om voldoende, maar niet teveel te eten. Laat het wit brood, de pasta en aardappelen staan en kies liever voor gezonde snacks, zoals noten, havermout, fruit en groente. Hier zitten goede koolhydraten in die ervoor zorgen dat je ook vol zit voor een langere tijd. Ook is het raadzaam om 1 keer per week vis te eten. Hier zitten gezonde vetten in die jou ook helpen om sneller af te vallen.

Geen crash dieet volgen

Je hoort het wel vaker van vrouwen dat ze erg snel zijn afgevallen na hun zwangerschap door middel van een crash dieet. Alleen is dit niet de meest gezonde manier. De reden hiervoor is omdat je al snel belangrijke voedingsstoffen niet binnenkrijgt die jouw lichaam op dit moment juist nodig heeft om te herstellen. Zodra je borstvoeding geeft is het al zeker niet verstandig om aan een crash dieet te beginnen. Dit komt omdat je bij borstvoeding meer calorieën nodig hebt die jouw baby uiteindelijk ook binnenkrijgt. Een ander nadeel van een crash dieet is dat je er erg vermoeid van raakt. Dit wil je er niet bij hebben na veel slapeloze nachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *